Zonnepanelen

Alle zonnepanelen in Nederland op de kaart

In NEO’s zonnepanelenviewer willen we alle zonnepanelen in Nederland op een actuele manier in beeld brengen en de ontwikkeling monitoren.

U kunt zoeken naar een bepaalde locatie en dan klikken op de zonnepanelen die u vindt. We hebben de panelen zo goed mogelijk gekoppeld aan het adres.

NEO actualiseert de gegevens tenminste 6 keer per jaar. We halen de informatie uit remote sensing beelden. Daarbij kunnen we fouten maken, maar langzamerhand wordt de informatie steeds beter en completer. U kunt ons daarbij helpen door, wanneer u foutieve informatie vindt, op het paneel te klikken en ons een bericht te sturen over deze niet-correcte gegevens.

We monitoren de zonnepanelen omdat de stormachtige ontwikkeling ervan een factor van belang is in de energietransitie. Het is voor ons allemaal belangrijk om informatie over dit onderwerp beschikbaar te hebben en geen ‘fake data’ te gebruiken.

Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld het vermogen van de zonnepanelen in uw interessegebied of de data op een andere manier gebruiken (op uw eigen website, als WFS, enz.) dan kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Natuurlijk kost het maken en onderhouden van deze webservice geld en dat geld verdienen we via uw opdrachten terug.

We hebben als bron alle voor dit doel beschikbare ‘Open Data’ gebruikt, waaronder de satellietopnamen uit het Satellietdataportaal en vliegtuigopnamen. Deze opnamen bewerken we met AI-algoritmen (Artificial Intelligence). Na de 1e inventarisatie monitoren we de veranderingen en actualiseren de gegevens. Dat is NEO’s core business. 

De Zonnepanelen viewer van NEO vindt u hier