web analytics

Ontdek de vernieuwde API Gebouwendienst: Nu met uitgebreide gebouwinformatie en energielabels!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat onze API Gebouwendienst een aanzienlijke update heeft ondergaan, die uw projecten en analyses naar een hoger niveau zal tillen.

Dankzij geavanceerde Deep Learning technieken biedt de API nu toegang tot een grotere hoeveelheid gebouwen dan vermeld in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Dit betekent dat u niet alleen hoofdpanden, maar ook bijgebouwen en gedetailleerde eigenschappen van deze gebouwen kunt raadplegen. Bovendien kan de API nu daktype-informatie combineren met actuele gegevens over gebouwen, waardoor u nauwkeurige berekeningen kunt maken van het aantal zonnepanelen en het resterende zonnepotentieel.

Nieuw in deze update: Energielabels

  • Energielabels zijn nu beschikbaar voor elk gebouw waarvan het label is bepaald.
  • Toegang tot statistieken van energielabels op gemeente-, wijk- en regioniveau.

Deze verbeteringen resulteren in een uitgebreidere en gedetailleerdere dataset, waarmee u nog beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen op basis van actuele data. We zijn ervan overtuigd dat deze updates een waardevolle aanvulling zullen zijn voor al uw projecten en analyses.

Voor meer informatie over de updates of om toegang te krijgen tot de vernieuwde API,  neem contact op met Jasper Nierop via het onderstaande contactformulier. 

nl_NL
nl_NL